ÖĞRETİM ÜYESİ |
|
---|---|
![]() | Araştırma Alanları: Üretim ve lojistik sistemlerinin analiz ve optimizasyonu Genel Bilgi: Dr. Taner’in araştırma ilgileri makine ve atölye çizelgeleme, dağıtım üssü yer seçimi, lojistik ağ tasarımı ve garanti maliyeti analizine odaklanmaktadır. Çizelgeleme ve lojistik problemlerinin çözümünde kesikli optimizasyon için kesin ve sezgisel teknikler, garanti maliyeti analizi için ise uygulamalı olasılık, istatistik ve güvenilirlik yöntemlerini kullanmaktadır.
![]() Araştırma İşbirlikleri:
Öğrenciler & Doktora Sonrası Araştırmacılar:
İlgili Dersler:
|
Araştırma Alanları: Sağlık sistemlerinde yöneylem araştırması Genel Bilgi: Sağlık kurumlarındaki hasta akışını iyileştirmeye yönelik modelleme ve çözüm yaklaşımları üzerine çalışmaktadır. Ana çocuk sağlığı sistem tasarımlarının iyileştirilmesi, ameliyathanelerde ameliyatların ve infüzyon ünitelerinde kemoterapi operasyonlarının daha iyi planlanması ve çizelgelenmesi için rassal optimizasyon tekniklerinden faydalanmaktadır. ![]() Araştırma İşbirlikleri:
Öğrenciler & Doktora Sonrası Araştırmacılar:
İlişkili Dersler:
| |
| Araştırma Alanı 1: Enerji Sistem modellemesi ve optimizasyonu Genel Bilgi: Enerji sistemlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla modelleme ve çözüm yaklaşımları geliştirmeye odaklanmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynakları, talep tarafı katılımı gibi farklı mekanizmaları içeren sistemler üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Araştırma Alanı 2: Dağıtım ağı tasarımı ve lojistik optimizasyonu Genel Bilgi: Matematiksel modeller ve çözüm yolları geliştirerek, sürdürülebilir dağıtım ağları tasarımı üzerine çalışmaktadır. ![]() ![]() Araştırma İşbirlikleri:
Öğrenciler & Doktora Sonrası Araştırmacılar:
İlişkili Dersler:
|
Araştırma Alanı 1: Sürdürülebilir ve Akıllı Taşımacılık ile Lojistik Ağlarının Optimizasyonu Genel Bilgi: Otonom ve geleneksel sistemlerin sürdürülebilir ve akıllı taşımacılık ile lojistik ağlarına entegrasyonu üzerine çalışmaktadır. Otonom kamyon konvoyları (platooning), merkezi dağıtım üsleri, ağ tasarımı ve rota optimizasyonu gibi konulara odaklanarak, deterministik ve stokastik optimizasyon yöntemleriyle modelleme ve çözüm yaklaşımları geliştirmektedir. Araştırmaları, enerji verimliliğini artırarak ve karbon salınımını azaltarak taşımacılık ve lojistik sistemlerinin sürdürülebilirliğini sağlamaya yöneliktir. Belirsizlik altında karar verme tekniklerini kullanarak, lojistik ağlarının dayanıklılığını artırmayı ve çevresel sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda operasyonel verimliliği en üst düzeye çıkarmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, tersine lojistik süreçlerinin verimli yönetimi için ağ tasarımı ve optimizasyonu üzerine çalışmaktadır. ![]() Araştırma Alanı 2: Kablosuz Algılayıcı Ağları (Wireless Sensor Networks – WSN) için Optimizasyon Genel Bilgi: Kablosuz algılayıcı ağlarının (WSN) gecikme farkındalığı ile ömrünü maksimize edecek şekilde tasarlanması üzerine çalışmaktadır. Çok kriterli karar verme (MCDM) yaklaşımlarını optimizasyon süreçlerine entegre ederek, ağ ömrünü uzatırken gecikmeyi minimize etmeye yönelik matematiksel modeller ve optimizasyon teknikleri geliştirmektedir. Araştırmaları, akıllı şebekeler (smart grids) ve geniş alan izleme uygulamalarında WSN performansını artırmaya odaklanmaktadır. Ayrıca, şebeke topolojisi güncellemeleriyle sürdürülebilirliği artırmaya yönelik çözümler geliştirmektedir. ![]()
Araştırma İşbirlikleri:
Öğrenciler & Doktora Sonrası Araştırmacılar:
İlişkili Dersler:
| |
Araştırma Alanı 1: Koşul Tabanlı Bakım Planlaması Genel Bilgi: Farklı ve bozulan makineler için bakım planlaması üzerine çalışmalar yapmaktadır. Bu sorunu pratik bir ölçekte çözmek için bir restless bandit yaklaşımı uygulamaktadır. Araştırma Alanı 2: Sosyal Sorumluluk Sahibi Operasyonlar/Ürünler İçin Teşvik Mekanizması Tasarımı Genel Bilgi: Tedarik zinciri katılımcılarını sosyal sorumluluk sahibi eylemler almaya teşvik etmek için en iyi teşvik mekanizmalarını incelemektedir. ![]()
Araştırma İşbirlikleri:
Öğrenciler & Doktora Sonrası Araştırmacılar:
İlişkili Dersler:
| |
Araştırma Alanları: Afetlerin sağlık sistemleri üzerindeki etkileri konusunda yöneylem araştırması Genel Bilgi: Sırma Karakaya’nın araştırma alanı, afetlerin öngörülemez etkilerinin sağlık operasyonlarına getirdiği problemleri matematiksel modelleme yaklaşımları ile iyileştirmeye odaklanmaktadır. Bu çalışmalar, karar verme mercilerine afete hazırlık ve müdahale seviyelerinde sağlık yönetimini geliştirecek politikalar oluşturmak için rehberlik etmeyi amaçlamaktadır. ![]() Araştırma İşbirlikleri:
İlişkili Dersler:
|