Bramble’lar ve Ağlarda Çok Aşamalı Modelleme, Dr. Sibel Sonuç

Konum:  A329

Sunum Başlığı: Bramble’lar ve Ağlarda Çok Aşamalı Modelleme

Özet

Yönlendirilmemiş bir ağ üzerinde, “bramble” birbirine bağlı bir alt-ağlar kümesidir. Bu yayında verilen rastgele bir ağın bramble sayısının hesaplanması ve bu sayıyı veren bramble alt-ağlarının belirlenmesi üzerine çalışılmıştır. Bramble sayısı ve buna karşılık gelen bramble kümesi ağ kümeleme uygulamalarında yer alır. Çalışmamızda rastgele oluşturulmuş ağlar üzerinde çözüm algortimamızın performansı test edilmiştir.

Özgeçmiş

Dr. Sibel B. Sonuç doktora derecesini 2012 yılında Endüstri ve Sistem Mühendisliği alanında Florida Üniversitesi’nde, yüksek lisansını ise 2007 yılında Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve lisans dercelerini 2005 yılında Endüstri Mühendisliği ve Matematik bölümlerinde tamamladı. 2012-2014 süresince Central Florida Üniversitesi’nde misafir yardımcı doçent olarak bulundu. Sonrasında ise 2014-2015 öğretim yılında Northeastern Üniversitesi Sağlık Sistemleri Mühendislik Enstitüsü’nde doktora sonrası araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Eylül 2015’ten itibaren Dr. Sonuç Özyeğin Universitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde misafir yardımcı doçent olarak görev almaktadır.